Skip to content

לימודי קולנוע: מהן האפשרויות הטובות ביותר?

 

כל מי ששוקל ללמוד קולנוע, מכיר את קוונטין טרנטינו ומכאן שגם את הגאווה הגדולה שבה הוא מצהיר שהוא מעולם לא למד קולנוע, לפחות לא באופן מסודר. עם זאת, לא לכולם קוראים טרנטינו ולא לכולם יש אומץ לתפוס ביד מצלמה ולקפוץ עמה למים, ועל כן חשוב להסביר שלימודי קולנוע מאוד מוערכים כיום ואף איכותיים, ובאמצעותם תוכלו ללמוד לערוך קטעי סאונד ותנועה ובין היתר לגעת בשלל נדבכים משלימים, כגון צילום, תסריטאות, תפאורה, בימוי וכדומה, כאשר תחת ההגדרה של "לימודי קולנוע" מחכות מגוון נישות ספציפיות, כגון אנימציה, פעולה, קומדיה, מתח, דוקומנטרי ועוד. מכאן שאם אתם קוראים שורות אלו ורק חולמים על ההרצאה הראשונה, נראה שגם אתם מבקשים להבין היכן הדברים קורים – מהן האפשרויות הטובות ביותר בתחום.

מסלולי לימוד

לימודי מוזיקה וסאונד קולנוע ניתן ללמוד במגוון מסלולים: בלימודי BA בהפקה קולנועית, בלימודי BA כתואר ראשון, בלימודי BFA באומנות הקולנוע והטלוויזיה, בלימודי הנדסאי קולנוע וטלוויזיה ובלימודי הוראת תקשורת וקולנוע, כאשר כל מסלול כולל התמחויות ייחודיות, ועל כן טרם קופצים למים, יש לעצור ולהבין מהן האפשרויות – כך שאין קיצורי דרך, אלא צריך לעצור ולבחון מה מציע כל מוסד לימודי ואיזה ערך מוסף מעניק מבחינתכם נקודות זכות.

 

המכללה האקדמית ספיר

אם נבקש להדגים, נבחר את "המכללה האקדמית ספיר" כבית ספר מוביל בתחום אומנויות הקול והמסך. בספיר תגלו שניתן לעשות תואר ראשון במסגרת לימודי קולנוע, אך גם קיימים מסלולים משיקים, כגון מסלול טלוויזיה, מסלול מוזיקה, מסלול אנימציה ואף מסלול מוזיקה וסאונד, כך שדי במידע זה בכדי להתרשם שמדובר במוסד איכותי ביותר, כזה שמעניק מסלול ייעודי עבור כל נדבך ונדבך, ולו מתוך ההבנה שכל קטגוריה הינה עולם ומלואו.

 

מבחן התוצאה

עוד ראוי לדעת אודות מכללת ספיר, שהיא כוללת יתרון מובהק – התמחות מעשית, כאשר לשם כך המסגרת הלימודית מעמידה לרשות הסטודנטים מכלול עשיר של עזרים וציוד ייעודי, כזה שבין היתר כולל יותר מ 40 אולפני עריכה ושלל ניידות שידור. צעד זה נמצא כמושכל, וזאת כי בחינה מהירה של אופי התעסוקה, מעלה שרבים מהסטודנטים אכן הצליחו להתברג למגוון משרות בכירות בתחום הקולנוע.

 

 

מנשר וקמרה אובסקורה

לצד מכללת ספיר, קיימים מוסדות נוספים, כגון "בית הספר מנשר לאמנות", בו תמצאו ערך רב לפעילויות חברתיות ואף פוליטיות, כאשר חופש היצירה הנו ערך עליון שמקבל פולחן של כבוד. בנוסף, כל תלמיד זוכה לבנות את המערכת הלימודית בהתאם לכיוון שיותר מושך אותו, ואף ראוי לדעת שאם לא התקבלתם למוסדות אחרים, פה הסיכויים יותר גבוהים. עוד מוסד איכותי הנו "קמרה אובסקורה". פה תמצאו אופציה ללימודי ערב ואף מסלולי לימוד פחות שגרתיים – עבור אנשים שהמסגרת הרגילה אינה מתאימה להם. כמו כן, המוסד קמרה אובסקורה משתף פעולה עם "בית הספר הישראלי לסאונד", כך שמגוון פרויקטים מגובים בפס קול איכותי.

 

אופציות נוספות

ציינו אופציות מובילות, אך חשוב לציין מספר אופציות נוספות, כגון "החוג לקולנוע באוניברסיטת ת"א" שמדי שנה מפיץ סרטי סטודנטים לשלל פסטיבלים בינלאומיים, "המכללה הטכנולוגית תל חי" שמציעה תוכנית קצרה בת שנתיים וחצי ובה משולבים תרגולים לצד הפקות וישנו בית הספר "סם שפיגל", בו יש לעבור כ5 שנות לימוד (מדובר בלימודי תעודה), כך שהלימודים סופר מקיפים.

 

מה טומן לכם העתיד?

לאחר שהבנו היכן לומדים, נעבור לציין שלא חסר מה לעשות עם לימודי הקולנוע בתום המסע. אז מהן האפשרויות? ניתן לחבור לאולפני טלוויזיה, לחברת הפקה, לפתוח סטודיו פרטי ובאופן כללי ליצור עולמות, להגשים חלומות, להתנסות, להעז ולשתף על המסך הגדול.

נגישות