Skip to content

 אובדן כושר עבודה: מה עושים כשזה מתרחש בגיל צעיר?

החל מרגע השחרור שלנו (ולפעמים גם הרבה לפני) ועד לנקודה בה נגיע לגיל הפרישה ונוכל להנות מכספי הפנסיה שצברנו בחיים, כולנו מסתמכים על משלח ידינו על מנת להתפרנס ולחיות בכבוד, כאשר בשלב מסוים אנחנו גם שואפים לפרנס את המשפחה שלנו בעזרת הכסף הזה. יש כאלו שבוחרים במקצוע המצריך מהם ישיבה ממושכת במשרד, אחרים בוחרים לעסוק בעבודת כפיים ויש כאלו שפותחים עסק עצמאי למחייתם, אבל למען האמת – זה לא משנה מה עושים, מפני שבמקרה של אובדן כושר העבודה, מדובר במכה לא פשוטה עבור רבים ובמיוחד עבור צעירים. חשוב להבין כי אובדן כושר העבודה הוא נפוץ יחסית בגילאים מאוחרים ובמקרים הללו נראה שיותר ברור מה ניתן לעשות והרוב יעדיפו לצאת לפנסיה מוקדמת (מהלך פשוט במקרים של אובדן כושר עבודה בגיל מבוגר). אבל מה עושים כאשר הדבר הזה קורה בגילאים צעירים ובפרט כאשר זה קורה לסטודנטים במהלך הלימודים? ובכן, גם כאן יש לבחון את האופציות באופן פרטני, אבל בהחלט יש כמה קווים מנחים שיוכלו לעזור. הנה כמה נקודות למחשבה בנושא.

מיצוי זכויות

נדבר עכשיו באופן כללי על מצבים שונים של אובדן כושר עבודה, ונאמר רגע לפני שאם אתם צריכים מידע מפורט יותר בנושא, קיים פורטל משפטי עם הרבה מידע שיוכל לעזור לכם ושם תוכלו למצוא מענה לשאלות.

אובדן כושר העבודה בגיל צעיר יחייב אתכם למצוא מקור פרנסה חלופי, ואם איבדתם את היכולת להתפרנס באופן כללי ולא רק עם מקצוע מסוים, אתם חייבים לעשות הכל כל מנת לקבל קצבת מחייה שתאפשר לכם להתקיים, אבל איך בדיוק עושים את זה?

 אובדן כושר עבודה: מה עושים כשזה מתרחש בגיל צעיר?

שכירים

אם אתם עובדים שכירים, אתם זכאים לפיצויים מביטוח לאומי במקרה של אובדן כושר עבודה ולפעמים גם מחברות הביטוח השונות אם יש לכם ביטוח פרטי או קרן פנסיה. זכרו מהרגע הראשון שמדובר בגופים שלא תמיד יבואו לקראתכם וברוב המקרים נטל ההוכחה יהיה על הכתפיים שלכם. אנחנו ממליצים להסתייע בשלב הזה במומחה שיעזור לכם למצות את כל הזכויות שלכם מול הגופים הללו וינהל את התביעות עבורכם במידת הצורך.

עצמאיים

אם אתם עצמאיים ואיבדתם את כושר העבודה, כאן כבר מדובר על עניין מורכב יותר. מדוע? מפני שהמוסד לביטוח לאומי יפצה אתכם רק במידה ואיבדתם את היכולת שלכם לעבוד באופן מוחלט. כלומר, אם עבדתם למשל על רכב ועברתם תאונה שמונעת מכם את האפשרות לנהוג, תקבלו פיצוי חלקי וחד פעמי בלבד מפני שאתם יכולים בעקרון לעבוד בעבודה אחרת בה אין צורך לנהוג.

איך פותרים את הבעיה הזו? אנחנו ממליצים על ביטוח אובדן כושר עבודה פרטי המכונה "מטרייה ביטוחית". מדובר על שירות בסכום נמוך יחסית שמקנה לכם פיצויים גבוהים במקרה של כל אובדן כושר עבודה.

האם להפסיק את הלימודים במצב כזה?

אם אתם סטודנטים שאיבדו את כושר העבודה שלהם, נשאלת השאלה האם להפסיק את הלימודים ולטפל במצב או להמשיך בלימודים בכל מקרה. התשובה לדעתנו היא אישית ביותר ומה שנכון לאחד לא תמיד נכון לאחר. אם יש לכם מספיק משאבים כלכליים להמשיך ללמוד ואתם לקראת הסוף אולי עדיף להמשיך, אבל אם יש עוד תקופה ארוכה ללימודים ואתם צריכים הכנסה קבועה, עדיף להתפנות ולטפל במצב ותמיד אפשר להמשיך את הלימודים לאחר מכן.

טיפ חשוב לסיום – אל תתמודד לבד מול הגופים השונים במקרים של אובדן כושר עבודה ופנו תמיד למומחים שיעזרו לכם למצות את מלוא הזכויות שלכם מהרגע הראשון.

נגישות