Skip to content

נוסעים ללימודים בקלות: איך ולמה עושים ביטוח לקורקינט?

אם יש משהו משותף לרוב הסטודנטים, זה הצורך להגיע בזמן ללימודים, הצורך לחסוך זמן על הכביש והצורך לחסוך מבחינת ההוצאות השוטפות. מכאן שרבים בוחרים להגיע ללימודים באמצעות קורקינט חשמלי. כלי נוח ויעיל שאינו מצריך למצוא חנייה ושניתן לנסוע עמו על הכביש. מצד שני, לצד שלל ההטבות, יש לבחון את הנתונים הפחות מעודדים, ואלו מצביעים על כך שלא מעט נהגי קורקינט חשמלי מעורבים בתאונות דרכים מדי שנה. מה אם כן עושים? ובכן נכון להיום אין ביטוח חובה עבור קורקינט חשמלי (ולא עבור אופניים חשמליים), אך כן יש ביטוחים ייעודיים. מכאן שאם רוצים להמשיך להרוויח מסך היתרונות, הכרחי לדעת שבמקרה הרע אתם מבוטחים. מוזמנים לגלות אלו ביטוחים קיימים ואף כיצד מומלץ לרכוש אחד.

כל הסיבות לא להיות שאננים

לא בטוחים שנחוץ ביטוח עבור הקורקינט? הרי אתם בקושי נוסעים עליו ובאופן כללי נחשבים נהגים מנוסים ודי טובים? ובכן יש להכיר בכך שהקורקינט נוסע די מהר, מותר לנסוע עליו רק על הכביש (זירה מסוכנת ביותר), ומדובר בכלי שמעמיד את הנהג חשוף ללא כל הגנה. במקרה כזה אתם עשויים להתגלגל להוצאות גדולות שעשויות למוטט כלכלית. כך למשל נציין שמספיק למעוד מהקורקינט כדי לשבור את היד, כך שבמשך תקופה ארוכה לא יתאפשר לעבוד. מכאן שאם חוששים מפני פגיעה גופנית שנוגעת אליכם, או להולך רגל, ואם חוששים מפני מפגיעה בקורקינט (או בציוד של אדם אחר), מוטב לעשות ביטוח. אם כן אלו ביטוחים קיימים וכיצד מוטב לעשות אחד? ניגשנו לבדוק!

 

 

סוגי ביטוחים ייעודיים

נכון להיום יש מספר ביטוחים רלוונטיים עבור קורקינט חשמלי ועבור אופניים חשמליות. כך למשל קיים ביטוח אלמנטרי (ביטוח שמכסה גם גרימת נזק לרכב ולנוסעים וגם גרימת נזק לצד שלישי), ביטוח תאונות אישיות וביטוח צד ג'. כאן ראוי לחדד שכאשר רוכשים ביטוח תאונות אישיות יש לוודא שהוא אכן מכסה שורה של תאונות רלוונטיות. באופן כללי ביטוח ייעודי צריך לכסות מקרים של שברים, להעניק כיסוי בגין נכות קבועה, לכלול ביטוח חיים, ואף מאוד ייתכן שייכלל כיסוי עבור ניתוח אורטופדי, ניתוח פלסטי, אשפוז ממושך וכדומה. עוד נציין שבכל הנוגע לביטוח צד ג', הוא מאוד חשוב. בעזרתו זוכים להימנע מהוצאות אדירות בגין נזק שעשוי להיגרם לאדם אחר.

התאמה מלאה

גם בביטוח יחסית נישתי, כגון ביטוח לקורקינט חשמלי, ניתן למצוא מגוון התאמות, כאשר העיקרון הוא פשוט: ככול שמוכנים לשלם סכום חודשי יותר גבוה, כך ברגע האמת זוכים לקבל פיצוי יותר משמעותי. באופן כללי ביטוח תאונות אישיות מתחיל מ-10,000 ש"ח, כאשר הוא יודע להגיע לסכומים הרבה יותר גבוהים, תלוי כמה משלמים. מה לגבי ביטוח שמכסה גניבה? ובכן ביטוח מסוג זה הרבה פחות הכרחי, כי מה שבעיקר חשוב לוודא זה שאם תיפגעו קשות (בעצמכם, באדם אחר, או ברכוש) תוכלו לפצות כנדרש מבלי להיכנס לחובות. מצד שני, אם זכיתם לרכוש (או לקבל) קורקינט חשמלי יוקרתי וחושבים שקיים מצב שהוא ייגנב, בהחלט מוטב לבטח כנגד גניבה.

הדרך הקלה ביותר לסגור ביטוח

מבקשים לצאת לדרך ולרכוש ביטוח מתאים? ובכן ראשית נדרשים לעצור להבין איזה סוג ביטוח אכן נחוץ ולאחר כן נדרשים לערוך השוואות. גם לגבי סוג הביטוח הרצוי וגם מבחינת גובה הכיסוי המועדף. מתלבטים? בדיוק עבור כך קיימת סוכנות לביטוח מבית אודי דגן. הסוכנות עורכת עבורכם השוואה, וזאת לאחר שמבקשת להבין אלו ביטוחים נחוצים ומהם מגוון המשתנים, כך שבסוף התהליך זוכים לקבל הצעת מחיר מותאמת וכדאית.

נגישות