Skip to content

כשתקופת המבחנים בפתח: איך לומדים למבחן ביעילות?

אתם מרגישים מוצפים או לחוצים לקראת הבחינות הקרובות? אתם מוצאים את עצמכם מתקשים לזכור מידע או שאתם מתקשים להישאר ממוקדים ומרוכזים לאורך זמן? אם כן, אתם לא לבד! תלמידים רבים מתקשים לסגל לעצמם טכניקות והרגלים המועילים ללמידה. במאמר זה נשתף  טכניקות למידה וטיפים שימושיים שיסייעו לייעל את זמני הלמידה שלכם, לזכור מידע ולשלוף אותו במהירות ולהרגיש מלאי ביטחון בזמן הבחינות. בין אם אתם תלמידי תיכון המתכוננים לקראת בחינות הבגרות או סטודנטים במוסד אקדמי העומדים לפני מבחני סוף סמסטר – טיפים אלה יעזרו לכם לשפר את הרגלי הלמידה ולהגיע להישגים אקדמיים ביעילות מרבית. אז בואו נצלול פנימה!

בנו תוכנית לימודים

הצעד הראשון ללמידה יעילה לקראת מבחן הוא ליצור תוכנית לימודים. תוכנית זו צריכה לתאר את הנושאים שאתם צריכים ללמוד, את כמות הזמן שתקדישו ללמידה בכל יום ואת כל החומרים שתצטרכו. על ידי בניית תוכנית לימודים מפורטת, תוכלו לארגן את מפגשי הלמידה ולוודא שלמדתם את כל הנושאים למבחן. כדי לבנות תוכנית לימודים המכסה את כל נושאי הבחינה, התחילו בסקירת הסילבוס של הקורס. לאחר מכן, חלקו את הנושאים לראשי פרקים והקצו זמן מסוים לכל פרק. הקפידו לשבת בנוחות ולצאת להפסקות התרעננות.

קחו הפסקות קבועות

לקיחת הפסקות קבועות היא חיונית כאשר לומדים לבחינה. הפסקות יעזרו לכם להימנע משחיקה, להגביר את הפרודוקטיביות ולאפשר למוח לנוח. חשוב לקחת הפסקות במרווחי זמן קבועים ולא לחכות עד שתרגישו מוצפים או מותשים. כשאתם לוקחים הפסקה, נסו לעשות משהו שאינו קשור כלל ללימודים. כמה דוגמאות כוללות יציאה לטיול או לפעילות ספורטיבית, האזנה למוזיקה או שיחה עם חבר.

 

 

צרו סביבת למידה נוחה ומסודרת

סביבת למידה נוחה ומסודרת מהותית ליעילות הלמידה שלכם. בחרו מיקום שקט שבו תוכלו להתרכז ללא הסחות דעת. ודאו שמרחב הלימוד שלכם מואר היטב, ושיש לכם את כל החומרים הדרושים, כגון ספרי לימוד, פתקים ועטים. היבט נוסף הוא נוחות פיזית הנובעת מישיבה נכונה על כיסא המותאם למבנה גופכם. ישיבה ממושכת עלולה להוביל לכאבי גב, על אחת כמה וכמה ישיבה בכסא לא נוח, כך שהשקעה בכיסא המותאם למבנה גופכם יכולה להפוך לימודים ממושכים לנעימים ופרודוקטיביים יותר. בחרו בכסאות משרדיים המספקים תמיכה טובה במותניים ומאפשרים לכם להתאים את הגובה והזווית לצרכים שלכם. דאגו שהמחשב יהיה בגובה העיניים כך שלא תאמצו את הצוואר יותר מידי.

בחנו את עצמכם בקביעות

לאחר שארגנתם לעצמכם סביבת למידה נוחה, בחינה עצמית תהיה חלק חיוני בלמידה יעילה. תהליך זה מאפשר לכם לחזק את מה שלמדתם ולזהות תחומים שבהם ייתכן שיהיה עליכם לבסס עוד יותר. הינה כמה דרכים יעילות לסקור ולבדוק את עצמכם כוללות:

1.סכמו את החומר במילים שלכם: סכמו את מה שלמדתם בכמה משפטים או נקודות. תרגיל זה יעזור לכם לזהות את המושגים החשובים ביותר ולחזק את הבנתכם ושליטתכם בחומר הנלמד.

2.בדקו את עצמכם: בחנו את עצמכם על מונחים ומושגים מרכזיים באמצעות כרטיסיות או שאלות תרגול. תהליך זה יכול לעזור לכם לזהות תחומים שבהם ייתכן שיהיה עליכם לסקור עוד יותר ולעזור לכם להרגיש בטוחים יותר לגבי החומר.

3.למדו עם חבר: ללמוד עם מישהו נוסף היא דרך יעילה לחזק את ההבנה ולזהות פערים בידע שלכם.

התנהלות בזמן המבחן

בזמן המבחן חשוב לעבוד עם שעון ולהקצות לכל שאלה את הזמן הדרוש. מומלץ לענות קודם על השאלות הקצרות יותר כך שיישאר לכם זמן לחשוב בחלקים המורכבים יותר. דבר חשוב נוסף הוא לקרוא את הבחינה שוב טרם מסירתה. לעיתים אנו מפספסים חלקים מהשאלה או שוגים מבלי משים וסקירה של הבחינה יכולה להוסיף לנו נקודות לציון הסופי.

לסיכום

לימודים למבחן יכולים להיות מאתגרים, אך עם הגישה והאסטרטגיה הנכונות, כל אחד יכול ללמוד ביעילות ולהשיג את התוצאות הרצויות. בניית תוכנית לימודים, יציאה להפסקות קבועות, יצירת סביבת לימודים נוחה וסקירה ובדיקה של עצמכם בקביעות הם מרכיבים חיוניים ללמידה יעילה. יישום נכון של הנושאים המוזכרים יסייע לכם לגשת למבחנים בביטחון ולהשיג את התוצאות שאתם רוצים. בהצלחה!

נגישות