Skip to content

נוסעים ללימודים בקורקינט חשמלי? כדאי שתכירו את חוקי התעבורה בנושא

קורקינט חשמלי (גלגינוע) הוא ללא ספק כלי תחבורה שימושי וחביב ביותר, אשר רבים משתמשים בו כיום. ביחס לעלותו, התועלת ממנו עשויה להיות רבה מאוד. הכול כמובן, בהתאם לאופי השימוש. ספציפית עבור סטודנטים רבים, זהו כלי תחבורה נוח מאוד לשימוש בתוך הערים הצפופות ובמגבלות התקציב שעומד לרשותם. אך מה לגבי חוקי התנועה? האם ובאיזו מידה, הם חלים בכלל לגבי כלי מיוחד זה? אלה כמה הסברים שיעשו עבורכם סדר לגבי שאלה חשובה זו:

תחום מוסדר בהחלט

כעקרון, הקורקינט איננו דבר חדש. הוא יצא לדרך כבר לפני שנים רבות בגרסתו הבלתי ממונעת והיה יותר צעצוע מאשר כלי תחבורה רציני. עם שילוב המנוע, הכלי הפך להיות מהיר יותר וגם יותר מורכב. פוטנציאל הנזק שלו גדל, מה גם שהגרסה הממונעת הייתה בשימוש בכבישים ודרכים של רכבים ממונעים. יותר מאשר קורקינטים בלתי ממונעים. כמובן, כל זאת חייב ומחייב גם כיום, התייחסות בחוקי התעבורה. באתר אסק רלב"ד תמצאו מידע נוסף לגבי בטיחות בדרכים, בהקשר שימוש בקורקינט חשמלי. זהו אתר שאלות ותשובות של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים (הרלב"ד). בהמשך המאמר שאתם קוראים, נביא את תמצית החוקים המעשית, עבור מי שמשתמשים בקורקינט הממונע.

 

 

 

עיקר התקנות

התקנות בנושא רכיבה על קורקינטים ממונעים לא מסובכות מדי וזה עיקרן:

  • למי מותר? הרכיבה על קורקינט מותרת מגיל 16 ומעלה בלבד.
  • האם חייבים קסדה? קורקינטים נעים במהירות נמוכה יחסית והרוכב עליהם נמצא קרוב מאוד לקרקע. הנהיגה היא גם במצב של עמידה, כך שמצבי נפילה אולי מסוכנים פחות? האם באמת חשובה קסדה? החוק פותר עבורכם את ההתלבטויות, מאחר שהוא פשוט מחייב חבישת קסדה תוך כדי הנסיעה על קורקינט חשמלי. כך שגם אם תיסעו בצורה הזהירה ביותר ובמהירות נמוכה להפליא, כן, חייבים קסדה.
  • היכן מותר לנהוג? מדובר על כלי רכב קומפקטי כל כך, שקל ודי טבעי לרצות להשתמש בו בכל מקום. על מדרכות, במעברי חצייה ועוד. מה אומר החוק בנידון? מותר לנהוג בכלי זה רק במקומות מותרים שמוגדרים בחוק והם כבישים ושבילים שמיועדים גם לקורקינטים. אסור לנהוג בקורקינט במקומות שמיועדים רק למעבר הולכי רגל (למשל על מדרכות). אם אתם עוברים במעבר חציה, יש לעשות זאת בהליכה.
  • רוכבים לבד – אסור להרכיב על הקורקינט אדם נוסף.
  • בלי הסחות דעת – אסור להשתמש בטלפון הנייד תוך כדי הנסיעה ואסור ללבוש אוזניות.

מה לגבי חוקי התנועה הכלליים?

בנהיגה בכביש על קורקינט, חוקי התנועה הכלליים תקפים עבור כל כלי הרכב. נהג הקורקינט איננו פטור מציות להם. לכן גם לא מרשים נהיגה מתחת לגיל 16, שהוא הגיל להוצאת רישיון נהיגה. למרות שאנו מדברים על הגרסה הממונעת לקורקינט, לא נדרש רישיון נהיגה עבור השימוש בו. אך מי שאין ברשותו רישיון נהיגה לרכב רגיל, נדרש לעבור מבחן תאוריה, בכדי שיהיה מותר לו לנסוע על קורקינט ממונע. היבט זה חשוב ביותר. זאת, מאחר שמדובר בכלי קומפקטי וזריז, שיכול לעלות על מדרכות ולרדת מהן לכביש בקלות וניתן לעבור איתו מרכיבה להליכה באותה הקלות. אך כמובן, הכביש הוא סביבה מסוכנת מאוד וחשוב לנסוע עליו מתוך הגישה הנכונה ובצורה אחראית ואפילו כדי להביא את ביטוח לקורקינט בחשבון לפני שעולים עליו.

מה לגבי הקורקינט עצמו?

מעבר לחוקי התעבורה שמתייחסים לנהיגה בכלי זה, יש גם חוקים שמתייחסים לתקינות הקורקינט עצמו. הכלי אמר להיות בנוי בהתאמה לדרישות מכון התקנים (תקן ישראלי 6230) ולשקול לא יותר מ-30 קילוגרם. הספק המנוע המותר הוא עד 250 וואט ובהגבלת מהירות עד 25 קמ"ש. הפעלת המנוע תתבצע באמצעות מצערת יד והמנוע יכובה בהפעלת הבלמים.

לסיכום

מודעות לחוק וקצת זהירות, יבטיחו שכלי תעבורה קומפקטי זה ישרת אתכם היטב לאורך הלימודים וגם מעבר לכך.

נגישות